ВХОД В САЙТА:

Класификация, категоризация и характеристика на заведенията за хранене

Тема 2 : 1.Класификация, категоризация и характеристика на заведенията за хранене. 1.Класификация на ЗХР- ЗХР може да се клалифицират въз основа на различни показатели- асортимент на произвеждана и предлагана продукция, оргарнизация, категоризация , местонахождение, потребители, предназначение, вид на предлаганите услуги и др. Предлагания асортимент подразделя заведенията на ресторанти със съответна национална кухня, специализирани заведения – за риба или морски продукти, за пилета и др. , заведения за макаронени изделия и т.н. Предназначението на заведението може да го определи като заведение за социално хранене и заведения за търговско хранене- всички общодостъпни ЗХР. Видът на предлаганите услуги може да определи заведенията: за хранене за подкрепително хранене, за хранене и отдих, за пиене, за развлечение , с лечебен ефект и т.н . Ф...

Вид материал: Лекция
Предмет: Хранително-вкусова промишленост
Добавен на: 24.04.2010
Подходящ за: Студенти
Други: Документът е използван в гр. Бургас
Размер на файла: 40.5 kb
 
НАЙ-ТЕГЛЕНИ ЗА ДНЕС:
Статистическо изучаване и оперативно отчитане на автомобилният парк
Човешките ценности според „Реторика"на Аристотел
Компоненти на БВП по метода на доходите. Относителен дял на амортизаци...
Осигуряване за всички осигурени рискове
Характеристика на методите за третиране на опции
ИЗБРАНИ ТЕМИ:
 Други учебни материали по Педиатрия
 Лекции по Журналистика
 Курсови работи по Икономика на труд...
 Протоколи по Физика
 Есета по Свят и личност
 Дипломни работи по Лингвистика
 Курсови работи по Журналистика
 Курсови работи по Педагогика
 Конспекти по Технологии, машини и с...
 Пищови по Археология
 Реферати по Селско стопанство
 Реферати по Земеделие
 Пищови по Информатика, ИТ
 Упражнения по Материалознание
 Курсови работи по Социология
 Виж всички

© 2018 Learn.bg - Всички права запазени! - Условия за позлване - За контакти: info@(at)learn.bg