ВХОД В САЙТА:

Образуване на бактериални биофилми в хранително-вкусовата промишленост – проблем за безопасността на храните

Материалът се състои от четири страници.... Инфекциозните заболявания, с източник хранителни продукти винаги са били заплаха за здравето на хората в глобален мащаб. За редица огнища на хранителни инфекции е било установено, че са свързани с образуването на бактериален биофилм върху даден тип храна или опаковка от храна, независимо по какъв начин е станала контаминацията. Бактериалният биофилм представлява група микроорганизми или съобщество, в което клетките са прилепнали една за друга на дадена повърхност (в случая хранителен продукт). Тези клетки са заобиколени от т.нар. извънклетъчен матрикс – полимерно свързващо вещество, което обединява всички клетки в една обща маса. Бактериалните клетки...

Вид материал: Тема
Предмет: Биология
Добавен на: 05.05.2014
Подходящ за: Ученици
Други: Документът е използван в гр. София, учебно заведение: 55 СОУ
Размер на файла: 1.47 MB
 
НАЙ-ТЕГЛЕНИ ЗА ДНЕС:
Търновска книжовна школа
Статистическо изучаване и оперативно отчитане на автомобилният парк
Човешките ценности според „Реторика"на Аристотел
Компоненти на БВП по метода на доходите. Относителен дял на амортизаци...
Осигуряване за всички осигурени рискове
ИЗБРАНИ ТЕМИ:
 Курсови работи по Култура и изкуств...
 Уроци по Културология
 Доклади по Лингвистика
 Тестове по Статистика
 Теми по Финанси
 Реферати по Органична химия
 Анализи по История на България
 Доклади по Химия
 Есета по Педагогическа психология
 Доклади по Ботаника
 Реферати по Реклама и PR
 Анализи по Културология
 Лекции по Музика
 Курсови работи по Стокознание
 Документи по Икономика
 Виж всички

© 2018 Learn.bg - Всички права запазени! - Условия за позлване - За контакти: info@(at)learn.bg