ВХОД В САЙТА:

Филтър: всички документи по всички предмети
ВИДОВЕ МАТЕРИАЛИ: ПРЕДМЕТИ: КЛЮЧОВИ ДУМИ:







































































































































































































































































































































изчисти формата
Изберете вида материал и предметите по които търсите учебен материал
Новогодишни обичаи и обреди
Новогодишни обичаи и обреди на българите Май 2009г. Днес празнуваме Нова година на 1.І. На много места обаче българският народ е запазил спомена за началото на Нова година в един по-голям цикъл, който започва от Игнажде...
Курсова работа по Етнология добавен на 24.04.2010
Летни празници
Съдържание 1- Св. Герман 12. 05 2-Св. Константин и Елена 21. 05 3-Св. Вартоломей 11. 06 4-Св. Елисей 14. 06 5-Видов ден 15. 06 6-Еньовден –Св. Йоан Кръстител 24. 06 7-Петровден- Св. Петър и Павел 29. 06 8-Събор на 12 те ...
Курсова работа по Етнология добавен на 24.04.2010
Етнология
Етнофорематология – етнология на облеклото В етнологията винаги се поставя въпроса за субективните измерения на историята на човека, за представите му за самия него, за живота и света, които го заобикалят и в които живее. Т...
Доклад по Етнология добавен на 24.04.2010
Технология на гулаши
Технология на гулаши Гулашите се предлагат като основни ястия в унгарската, австрийската и немската кухня. Поради добрите си вкусови качества намират приложение и в съвременната българска кухня. Гулашите се приготвят от д...
Лекция по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Общи свдения за хранителните производства и значението им за човешкото хранене.
Общи свдения за хранителните производства и значението им за човешкото хранене. Природно богатите страни са в състояние да осигурри на населението си нормално и здравословно хранене.Нормално е това хранене което осигурява вси...
Лекция по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Качество на хранителните продукти. Основни понятия, методи за определяне
Качество на хранителните продукти. Основни понятия,методи за определяне. 1. Под качеството на суровините и хранителните продукти се разбира съвкупност от свойства обезпечаваща тяхната пригодност да удволетворяват определени по...
Лекция по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Млечни консерви
Млечни консерви Разновидности: • Стерилизираното прясно мляко – това е прясното мляко, което е обработено термично при температура над 100 градуса. В следствие на тази по-висока температура са унищожени микроорганизмите, които...
Лекция по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Кинетична Рисунка
Изследване на деца чрез използване на метод за изследване "Кинетична рисунка" на семейството. децата рисуват своето семейство в своите представи.Сами избират къде да са . Когато рисуват, с тях се прави беседа с въпросите: Какво р...
Курсова работа по Педагогическа психология добавен на 24.04.2010
Санитарно хигиенни изисквания към транспортирането на хранителни продукти и готова храна
курсова работа На тема Санитарно хигиенни изисквания към транспортирането на хранителни продукти и готова храна Хранителните продукти се превозват със специални за целта транспортни средства. Има общи изисквания за специализи...
Курсова работа по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Постигане на колоидна стабилност на пивото по естествен път
РЕФЕРАТ по дисциплината: Технология и анализ на пивото на Влентина Тодорова Василева Фак.номер: БТ-216-2 , V курс (задочно обучение) Тема: Постигане на колоидна стабилност на пивото по...
Реферат по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Сини сирена
Рокфорът със сигурност е най-прочутото и най-предпочитано синьо сирене в света. Тайната на неговия неповторим вкус, без който не минава нито един коктейл, се крие в магията на приготвянето му, която дълги години е пазена в тайна...
Доклад по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Въведение в НАССР системата
1. ВЪВЕДЕНИЕ В СИСТЕМАТА НАССР Безопасността на храните е проблем с глобална значимост както за потребителите, така и за всички производители от хранително-вкусовата промишленост в България, страните от ЕС и в останалите държа...
Лекция по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Технология на производство на хляб тип "Софийски"
УВОД Производството на хляб започва преди много хилядолетия като зърнена каша и питки, за да достигне формата и вида на днешния хляб. Дългият и труден път на производството на хляба е свързан с факта, че неговото пригот...
Курсова работа по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Кисело мляко
Киселото мляко е млечно кисел продукт , който се получава чрез млечнокисела ферментация.Ферментацията е процес на разграждане на въглехидратите при анаеробни условия до лактат и пируват. Химичният състав на киселото мляко и пром...
Лекция по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Хранителни индустрии
1. Въглехидрати В зависимост от св-свата и строежа 3 вида:-монозахариди- лесно разтворими във вода, безцветни съединения, неразттворими в орг съединители, сладък вкус, най-важни представители аарабиноза и ксилоза;-захароподобни ...
Пищов по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Технология на сосовете
Технология на сосове Сосовете са кулинарни изделя с основно вкусово значение,съдържат разнообразни вкусови,ароматни и багрилни вещества,поради което подобряват вкуса и външния вид на ястието и му придав...
Тема по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Българска национална кухня
ИЗПИТНА ТЕМА № 17 план –тезис 6 Характерни особености в продуктовия набор,в технологията и в оформянето на ястията от българска национална кухня;основни групи кулинарни издел...
Дипломна работа по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Изследване на мляко и млечни продукти
ИЗСЛЕДВАНЕ НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ АНАЛИЗИРАНЕ НА МЛЯКО I. Прясно мляко. 1. Органолептична оценка. Прясно мляко “Роса” – еднородна течност без утайка, бял цвят и без страничен мирис. 2. Определяне на киселинност. Начи...
Протокол по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Запознаване с основните понятия в кухнята
Протокол ?1 Запознаване с основните понятия в кухнята В заведенията за хранете механичното и хидромеханичното обработване на суровините имат следните задачи: 1 Отделяне на нехранителните и малоценните в хранително отношение...
Протокол по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Технология на виното
За направата на червено вино разбира се като начало имаме нужда от изходна суровина, а именно грозде с тъмночервен, тъмносин или тъмнолилав цвят на ципата. Бързото обиране и транспортиране на гроздето до избата също е много важно...
Доклад по Хранително-вкусова промишленост добавен на 24.04.2010
Страници: 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 ... 300
 
НАЙ-ТЕГЛЕНИ ЗА ДНЕС:
Държавата – това съм АЗ
План-конспект: Геометрични фигури
Изкушение и устойчивост – Изворът на белоногата
Дидактика - тест
Маркетингови изследвания - тест
© 2019 Learn.bg - Всички права запазени! - Условия за позлване - За контакти: info@(at)learn.bg