ВХОД В САЙТА:

Образуване на бактериални биофилми в хранително-вкусовата промишленост – проблем за безопасността на храните

Материалът се състои от четири страници.... Инфекциозните заболявания, с източник хранителни продукти винаги са били заплаха за здравето на хората в глобален мащаб. За редица огнища на хранителни инфекции е било установено, че са свързани с образуването на бактериален биофилм върху даден тип храна или опаковка от храна, независимо по какъв начин е станала контаминацията. Бактериалният биофилм представлява група микроорганизми или съобщество, в което клетките са прилепнали една за друга на дадена повърхност (в случая хранителен продукт). Тези клетки са заобиколени от т.нар. извънклетъчен матрикс – полимерно свързващо вещество, което обединява всички клетки в една обща маса. Бактериалните клетки...

Вид материал: Тема
Предмет: Биология
Добавен на: 05.05.2014
Подходящ за: Ученици
Други: Документът е използван в гр. София, учебно заведение: 55 СОУ
Размер на файла: 1.47 MB
 
НАЙ-ТЕГЛЕНИ ЗА ДНЕС:
Управление на иновациите - изпитен тест
Маркетингови изследвания - тест 2
Маркетингови изследвания - тест
Библията - книга на книгите
Димчо Дебелянов - „Черна Песен”, „Сиротна Песен”
ИЗБРАНИ ТЕМИ:
 Теми по Икономика на труда
 Лекции по Биохимия
 Анализи по Журналистика
 Анализи по Митология
 Пищови по Хидрогеология
 Курсови работи по Автоматика, изчис...
 Проекти по Стопанска дейност на фир...
 Други учебни материали по Счетоводс...
 Есета по Методика на обучението
 Теми по Биология
 Анализи по Педагогика
 Теми по Журналистика
 Биографии по Литература
 Курсови работи по Теология
 Реферати по Философия
 Виж всички

© 2018 Learn.bg - Всички права запазени! - Условия за позлване - Политика за защита на личните данни - За контакти: info@(at)learn.bg